Veka

Veka е сред топ производителите на PVC дограма, с милиони продадени продукти всяка година. Veka от дълги години заема водещи позиции на пазара за PVC дограма и се е превърнала в синоним на качеството, което клиентите търсят от своята дограма.

veka-logoVeka излиза на пазара през 1969г. като малка компания, осигуряваща основно задоволяване на нуждите на местното население от щори. Стартира с името Vekaplast. В нея са работили 8 души, които са напълно достатъчни за силно ограничения пазар. Новият управител Хайнрих Лауман решава да разшири дейността и съсредоточава усилията си именно в тази насока- покоряване на нови пазари чрез иновативни продукти. През 1970 година Лауман и екипът му създават първата прозоръчна система Veka и  поставят началото на световната инвазия на марката на пазара за дограми. До ден днешен Veka държи челни места за най-много произведени и продадени профили за PVC дограма. Има 12 завода, разположени на 3 континента, с повече от 2 000 служители, които се грижат за задоволяване на нуждите на клиентите от качествени профили за PVC дограма. Veka е изминала наистина дълъг път от малката фабрика с 8 души персонал, до световната хегемония, която държи в момента, на пазара за профили за производството на PVC дограма.

Veka създава предприятие за рециклиране на PVC прозорци, с което доказва, че е съпричастна към глобалните екологични проблеми и дава своя дял в борбата с тяхното справяне. То е и първото сертифицирано от TÜV- международна компания тестваща сигурността на производствените предприятия.

PVC дограма Veka е представена на българския пазар с 3 и 5-камерни профили. Разликата в камерите съответства на разликата на изолационните свойства на PVC дограмата. 5-камерната PVC дограма Veka осигурява най-добрата степен на топло- и шумоизолация, която може да се намери на пазара. С нея си гарантирате, че помещенията Ви ще останат изолирани от външния студ или шум. PVC дограма Veka може да издържа на големи температурни колебания и рязки климатични промени, затова се препоръчва за райони с големи температурни разлики.

От дълги години PVC дограма Veka е гаранция за спокойствието и уюта в домовете на милиони хора по света. Защо сега това да не стане и във Вашия дом?