Salamander

SALAMANDER (Salamander Industrie Produkte GmbH) е германска компания специализирала своята дейност в областта на производството на PVC профили за производство на дограма на врати и прозорци.

Salamander Днес Salamander е с над 30 години опит в обработката и производството на изделия от PVC, като германският начин на работа и Know-How са й дали гаранциите за успех, на които сме свидетели днес. Профилите за производство на PVC дограма на компанията се произвеждат изключително и само в германските заводи на SALAMANDER в Тюркхайм, недалеч до Мюнхен.

Историята на SALAMANDER започва през далечната 1885 година под името „Jacob Siegle & co”, която се занимавала с производство на обувни изделия в малък град близо до Щутгарт, наречен Корнвестхайм. До 1913 година компанията е най-сериозният доставчик на обувки в Германия, като тогава сменя и своето име на SALAMANDER.

През 1960 година усилията на компанията се преориентират към производството и разпространението на продукти базирани на поли-винил-хлорида или както масово е известен днес PVC.

От 1973 година с широкото навлизане в домакинствата на продукти изработени от PVC, SALAMANDER започва да предлага на своите клиенти и партньори профили за изработката на дограма за врати и прозорци.

Марката SALAMANDER стъпва на българския пазар през 1997 година, като отбелязва значителни продажби на профили от една своя масова система наречена Universal.

SALAMANDER подбира изключително внимателно дистрибуторите и производителите на ПВЦ дограма с които да работи, за да не допусне намаляване на качеството на своите продукти и уронване престижа на компанията.

Фирмите, които произвеждат дограма, използвайки профилите на известната немска компания трябва да бъдат сертифицирани и да им бъде провеждан качествен контрол според изискванията на компанията.

Профилите, които фирмата SALAMANDER произвежда отговарят на немския стандарт за качество и надеждност RAL GZ 716(1 & 7) и разбира се на европейските норми и предписания (EN 12608:2003) характерни за PVC продуктите предлагани в рамките на Европейския съюз.

Продуктите на компанията са изпълнени в стилни и футуристични линии, за да бъдат максимално удовлетворени желанията на техните клиенти за модерен дом обзаведен с красива и качествена дограма.

Компанията подхожда и изключително отговорно към екологичните конвенции, като 100% от PVC продуктите, произведени от SALAMANDER могат да бъдат рециклирани.

Salamander е представител на най-високите стандарти при производството на дограма, но цената му го прави често недостъпен за масовият клиент. И все пак, ако сте решили да не бъдете всеки, то едно от най-добрите решения, които пазарът на PVC дограма може да предложи на вашето внимание е Salamander.