REHAU Clima-Design 70

Системата за PVC дограма REHAU Clima-Design на един от най-големите европейските производители REHAU е със 120 мм монтажна ширина и поддържа изключително високо ниво на топлоизолация, приложимо в пълната си ефективност при пасивни къщи. Броят на камерите при профилите за PVC дограма от този вид е пет, като се използва и допълнителен способ за дори по-високо ниво на топлоизолация.

ПВЦ дограма REHAU Clima DesignСистемата за пасивни къщи REHAU Clima-Design е сертифицирана от PHI в Дармщад, Германия, като компонент напълно подходящ за използване при изграждането на пасивни жилища.

Изключително подходяща за студени и шумни места заради своите отлични качества в контекста на звукоизолацията (до 4-ти клас – VDI 2719) и топлоизолацията (Uf = 0.71 W/m2K; Uw = 0.8 W/m2K).

Дограмата, създадена от тази PVC профилна система, предоставя и отлична защита срещу крадци до клас 2 (DIN V ENV 1627), както напълно нормална оптика, характерна за стандартните прозорци въпреки ширината на профила от цели 120 мм.

Дограмата, изработена от PVC системата за профили Clima-Design, е с изключително висока херметизация на въздушните пространства, постигана чрез три ефективни уплътнения по цялата дължина на профила.

Още един интересен детайл за PVC дограмата, изработена от профили по системата на REHAU, е, че създателите й са се погрижили да намалят нейната видима ширина до 115 мм, за да изглежда толкова широка, колкото всъщност е.

От REHAU винаги са се стремели да създават компоненти за дограма, който се поддържат и почистват лесно благодарение на гладките си повърхности – и Clima-Design не прави разлика от стандартно високото качество на немската компания.

Тази профилна система може да се използва както за изграждането на дограма за прозоречни решения, така и за врати на тераси и балкони, а също така и за вътрешните врати във вашият апартамент.

Екологията и опазването на околната среда винаги са били приоритет за всяка голяма европейска компания, която разчита да изгради доверие у своите клиенти и да се придържа към политиката на обществото по определени проблеми като тези. REHAU са се погрижили всички, включително и тази тяхна PVC система за дограма, да бъдат рециклирани и така да спомогнат да запазим нашата планета по-чиста и по-зелена.

Технически характеристики
• Монтажна ширина на дограмата – 120 мм
• Брой камери в профила – 5
• Коефициент на топлоизолация – 0,71 W/m2K
• Сертификат от PHI Дармщад за компонент, подходящ за пасивна къща
• Разнообразие в цветовата гама на дограмата (RAL)